вівторок, 9 лютого 2010 р.

Бій під Крутами - визначна подія в історії українського державотворення


26 січня 2010 року у актовому залі Охтирського професійно - технічного ліцею №7 інформаційно - бібліографічний відділ Охтирської районної бібліотеки аби вшанувати пам’ять молодих людей, які 29 січня 1918 року, поблизу залізничної станції Крути, що в Чернігівській області, вступили в нерівний бій з більшовицькою армією підготував історичну годину «Їх юних сміливців, лиш жменька була із серцем зі сталі і духом з граніту»,
До історичної години у залі ліцею була розгорнута книжкова виставка. Ліцеїсти мали змогу самі познайомитися з матеріалами книжково-ілюстративної виставки «Подвиг Героїв невмирущий » , та почути бібліографічний огляд книг в ід бібліотекаря районної бібліотеки.

Різдвяні зустрічі 2010


Для мільйонів християн у всьому світі Різдво є найочікуванішим і найулюбленішим святом. Дарма, що ми відзначаємо його по-різному. Головне – це відчуття свята. Адже Різдво Христове – це те, що об’єднує величезну кількість людей по всьому світі. І в кожній країні є своя „родзинка” славлення народження Христа.
15 січня поточного року в районній центральній бібліотеці КЗ «Охтирська РЦБС» проведені Різдвяні зустрічі .Така зустріч в новорічно-різдвяні дні проводиться щороку та вже стала традицією.
На свято запрошені : представники влади , ветерани бібліотечної праці, бібліотечні працівники системи , читачі бібліотеки; поети , письменники , митці, просвітники Охтирщини.
Гостей та учасників свята привітали : Ситник Ю.В., голова Охтирської районної ради народних депутатів, Андоленко О.М. директорКЗ «ОхтирськаРЦБС», Гуслиста Н.Д., в.о.начальника відділу культури та туризму , Акименко Т.І.,депутат районної ради .
Присутні мали чудову нагоду довідатися про традиції святкування Різдва в Україні , послухати колядки , народні та естрадні пісні ,вірші та гуморески. В залі панував чудовий настрій радості і звучали побажання надії, миру та любові.