понеділок, 12 грудня 2011 р.

Всеукраїнський тиждень права

З 5 по 10 грудня 2011 року в Україні проводиться Всеукраїнський тиждень права. Дана акція, яка стала в Україні традиційною, відбувається щорічно, в тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини, який у світі відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Охтирською центральною районною бібліотекою у рамках Всеукраїнського тижня права заплановано і проводиться ряд правоосвітніх заходів.

5 грудня у приміщенні загальноосвітньої школи №4 для учнів 10-го класу працівниками бібліотеки проведено бесіду-діалог «Ти не правий, якщо не знаєш своїх прав» та вікторину «Запитання від Феміди».

6 грудня в приміщенні районної бібліотеки, для учнів 9-го класу міської школи №4, проведена правоосвітня година «Права людини – твої права». Ведучі познайомили молодь з важливими документами міжнародних, державних норм щодо прав людини, зокрема дитини. У проведені правової години взяла участь головний спеціаліст міськрайонного управління юстиції Луценко Інна Іванівна. Потім учні відповідали на питання відеовікторини «Казкові правопорушники». Цього ж дня у ДНЗ «Казка», для дітей груп «Усмішка» та «Колобок» працівниками бібліотеки була підготовлена і проведена пізнавально-ігрова програма «Правова лотарея».

Сьогодні, 7 грудня, учні 6-Б класу ( кл.керівник Галагуз А.В.) міської загальноосвітньої школи №3 прийнали активну участь в годині правової інформації «Вивчаємо Конвенцію про права дитини», яку підготували працівники інформаційно - бібліографічного відділу Охтирської центральної районної бібліотеки, а працівники відділу обслуговування для учнів 5 класу міської школи №4 провели правознавчу годину «Знай свої права, дитино».

понеділок, 5 грудня 2011 р.

Патріотично - конкурсна година до Дня Збройних сил України

Чудового, зимового дня1 грудня, у охтирській районній центральній бібліотеці відбувся захід з нагоди Дня Збройних Сил України. На заході були присутні – заступник командира військової частини А1322 капітан Бачинський Сергій Юрійович та учні 7 класу загальноосвітньої школи №1(кл.керівник Марченко І.Б.). Мета заходу: виховати в учнів патріотичні почуття до рідної землі, дружби та взаємоповаги один до одного, збереження народних звичаїв, традицій, згадати історію розбудови Збройних сил України та перевірити у конкурсах силу, спритність, ерудицію та кмітливість. Практичну допомогу бібліотечним працівникам у проведенні конкурів і їх оцінюваніі надав капітан Сергій Юрійович.Хлопці залюбки виконували усі завдання, а дівчата активно вболівали. По закінченню переможці отримали призи.

Ведучі свята, Кудлєнок Л.А., Шелудько А.С. та Никоненко Н.В., привітали капітана Бачинського С.Ю. з Днем Збройних Сил України і побажали йому подальших успіхів у вдосконаленні бойової майстерності, надійного родинного тилу, богатирського здоров'я, а молоді – щасливих років юності, радісних років навчання та досягнення мрій.