середу, 28 листопада 2012 р.

«І осінь життя буває золотою»



        25 листопада в  рамках проекту «І осінь життя буває золотою» відбулося  чергове засідання гуртка «Джерело життя». Гурток об’єднав  тих, хто   не втратив  інтересу до життя, оптимізму, ентузіазму, гумору, нарешті. З кожним засіданням популярність його зростає, до гуртка приходять нові люди, які хочуть відпочити, зарядитися позитивною енергією та поділитися з оточуючими своїми прихованими талантами, уподобаннями. Засідання проходять у формі невимушеного спілкування , обговорення повсякденних життєвих тем, передачі набутого особистого досвіду, за участю гостей – фахівців, літераторів та митців краю. Ось і цього дня гуртківці з захопленням слухали лірику  майстрів слова – поетесу Сафонову Н.М., поета – пісняра Дудченка А.Г., поета, різбляра по дереву Краснокутського І.І.

«Свідки голодомору розповідають…»



Учні Охтирського ліцею №7 зібралися у районній центральній бібліотеці на усний журнал  «Свідки голодомору розповідають…», приурочений Дню пам’яті жертв Голодоморів 1932 – 1933 років.
Сторінки усного журналу складалися з  історичного  екскурсу «Правда про голодомор,  де  учням розповіли про причини та наслідки   голодомору, документального фільму « Жнива розпачу» та спогадів  свідка голоду  Тіни Олексіївни Конвісар 1928 року народження, історичної хроніки «Голодомор на Охтирщині», документально – ілюстрованої  книжкової  виставки : «Реквієм жертвам голодомору».

понеділок, 12 листопада 2012 р.

«Джерело життя»


        11 листопада в рамках проекту «І осінь життя буває золотою» у районній центральній бібліотеці відбулося  засідання гуртка «Джерело життя». У затишній залі спілкувалися люди поважного віку, різносторонні за вподобаннями , життєвим досвідом. Вони  за чашкою чаю на час  забули  про свої проблеми, домашні клопоти і об’єдналися  задля дружної бесіди, під час якої ділилися своїми думками, згадували пережите, слухали цікаві інформації, вносили пропозиції  відносно  тем наступних засідань. Такі зустрічі ще раз доводять, щоб бути потрібними суспільству не так  вже й багато необхідно зусиль від всіх нас, від кого залежить добре ставлення та повага до старшого покоління.

Всеукраїнський диктант національної єдності



З 1997 року в Україні 9 листопада, на честь українського літописця Нестора відзначають День української писемності і мови.
 За багато років існування цього свята з'явилися і тривають певні традиції, серед яких  Всеукраїнський диктант національності єдності на Українському радіо.
Цього року у районній центральній бібліотеці для написання диктанту просвітяни, пенсіонери, діти війни та учні Охтирського професійного ліцею №7, щоб з'ясувати, наскільки добре знають рідну мову та продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово. Після написання диктанту більшість  відправила  листи до редакції радіокомпанії на перевірку.