понеділок, 25 березня 2013 р.


25 березня у центральній районній бібліотеці відбувся інформаційно - профілактичний захід для населення району «Туберкульоз : шляхи збереження і запобігання» за участю лікаря – епідеміолога районної СЕС Галайби А.В. Антонина Василівна за допомогою скайп – спілкування з жителями с. Сонячне, активними користувачами місцевої бібліотеки, змогла  донести важливість проблеми, яка сьогодні гостро стоїть в суспільстві. Лікар розповідала про хворобу та  про її лікування, про симптоми зараження туберкульозом та шляхи запобігання. Потім Антоніна Василівна відповідала на численні запитання  від сонечнян.
Для користувачів в залі був розгорнутий перегляд літератури з даної тематики.

понеділок, 11 березня 2013 р.

Від центру до околиць


В рамках проекту  «Бібліоекспрес: від центру до околиць» відновилося бібліотечне обслуговування жителів с. Михайленкове та с. Сосонка. Перший і третій вівторок кожного місяця з 10.00 до 14.00 працівники відділу обслуговування Охтирської РЦБ  обслуговують мешканців села Михайленкове.  Другий і четвертий четвер кожного місяця з 10.00 до 14.00 обслуговуються жителі с. Сосонка.
 З нетерпінням чекають учні  Михайленківського НВК та Сосонського ДНЗ бібліотекарів з Охтирки, адже вони щоразу для них проводять цікаві заходи. Ось і цього разу Шелудько А.С., бібліотекар дитячо-юнацької кафедри для учнів Михайленківського НВК провела конкурсно-пізнавальну гру «Ці кумедні тварини».

Літературно – музична година «Я люблю тебе життя»


01.03.2013 року , в перший день весни, члени гуртка «Джерело життя» зібралися на  незвичайне засідання : справжнє свято «Я люблю тебе життя», присвячене приходу весни та  прекрасному жіночому святу. Представники чоловічої статі гуртка  напередодні  потурбувалися про те, щоб свято  було чудовим. З вітальним словом на адресу жінкам виступив ветеран Великої Вітчизняної війни, художник Шаповал І.Г.В цей день звучали  вірші, присвячені весні та коханню, гумористичні твори, а ще чудові романси у виконані  молодого виконавця Обуховського Миколи. А ще були квіти, які дарували чоловіки жінкам. Потім за чашкою чаю співали пісень, згадували пережиті роки, спілкувалися.
 Для  кожного учасника гуртка  це засідання принесло натхнення і залишило теплі приємні спогади в душі.

Лунає слово Кобзареве


В рамках святкування Шевченківських днів, з метою відтворення  цілісного образу Шевченка, викликати бажання якомого більше дізнатися про Кобзаря, виховати любов до рідної мови, поезії, для учнів 6-8 класів Бугруватської ЗОШ працівниками районної центральної бібліотеки проведено поетичний марафон: «Лунає слово Кобзареве».
          Під час заходу  учні мали змогу за допомогою розповіді бібліотекарів, відеофільму «Заповіт» та  слайд - вікторини згадати життєвий і творчий шлях Великого Кобзаря,  прослухати поезії Т.Г.Шевченка у виконанні видатних митців України, зокрема, у виконанні нашого славетного земляка Петра Білинника.  Учні  активно  прийняли участь у поетичному марафоні, читаючи улюблені поезії із творчого доробку Т.Г.Шевченка. А учениці 8 класу Друзь Юля та Зінькова Альбіна зачитали  власні поезії, в яких  звучали слова про Україну, українську мову, рідний край.
         До Шевченкового свята було розгорнуто книжково - ілюстративну виставку : « У кожній думці Кобзаря живе могутня Україна», яка складалася з документів районної бібліотеки та бібліотеки – філії села Бугрувате. Виставка  була оздоблена вишитими рушниками, які надала бібліотекар Воронько Т.О. та портретів Т.Г.Шевченка майстрині Радько  Л.М.