вівторок, 11 червня 2013 р.

«Футбол! Футбол!»


         Футбол-улюблена гра багатьох хлопчаків, та і не тільки. В цьому переконалися бібліотекарі районної центральної бібліотеки, коли сьогодні завітали до Чупахівської школи з цілою футбольною програмою. Діти та вчителі схвально сприйняли  експрес – інформацію «Пілотний проект розвитку дитячо - юнацького футболу на Сумщині», яку презентувала Шелудько А.С., бібліотекар 1 категорії  відділу обслуговування районної центральної бібліотеки. Справжню насолоду діти отримали від розглядання футбольного м’яча з автографами знаменитих українських футболістів, який представив із  власної колекції Олександр Миколайович Скиба, який розповів ще й про історію виникнення футболу,  розвиток футболу в Україні  та Охтирщині . Одна справа грати в футбол, а інша ще й багато чого знати про нього. Знавців футболу  виявилося  багато, коли  діти  вправно   відповідали на питання відеовікторини. Футбольна мультколекція та  перегляд  книг,  представлених  на книжковій виставці «Футбол – улюблена гра мільйонів» не залишила нікого байдужим. Не обійшлося і без
ігрової програми. На прохання ведучих  діти розділилися на дві  команди , вибрали капітанів  та визначилися з назвами команд. Як у  справжньому футболі було вітання команд  та  виконання різних завдань. Та як вправно набивали м’ячі дівчата, це потрібно лишень бачити. Є майбутнє у футболу на Охтирщині!

понеділок, 10 червня 2013 р.

День футболу



Голова Сумської  обласної державної  адміністрації Юрій Павлович Чмирь акцентував увагу на змістовному та інтелектуальному розвитку дітей під час відпочинку на канікулах, тому працівники районної центральної бібліотеки під час проведення заходів вміло поєднують ці компоненти.

4 червня в рамках циклу заходів з популяризації  читання серед дітей  «Літо у бібліотеці – пригоди щодня» охтирські бібліотекарі відвідали Височанський НВК з експрес-інформацією «Пілотний проект розвитку дитячо- юнацького футболу на Сумщині». Про історію виникнення футболу, його сьогодення розповів Скиба О.М., спортивний оглядач та керівник місцевого осередку «Просвіти». Не обійшлося і без майстер-класу. А кращого знавця футболу визначили у футбольній вікторині. Таку серйозну тему розбавили мультколекцією спортивних замальовок та переглядом літератури з даної теми, тож задоволені були всі: і хлопці, і дівчата. А на закінчення заходу, щоб літо залишило після себе лише приємності бібліотекарі познайомили дітей з правилами безпеки під час відпочинку.
          Цього ж дня  районна центральна  бібліотека приймала  дітей Чупахівської школи, переважна більшість яких вперше відвідала районну бібліотеку. Екскурсія по бібліотеці справила приємне враження на дітей. Книжковий лабіринт нових дитячих книг викликав задоволення та бажання почитати книги вдома. Година інформації «Інтернет – імперія інформації» з презентацією веб – дайджесту  найкращих сайтів для дітей «Канікули в Інтернеті – це цікаві адреси» промайнула досить швидко, тож діти забажали відвідати бібліотеку ще не один раз. Дехто висловив бажання приїхати навіть велосипедом з Чупахівки, тим самим поєднавши спортивні розваги з інтелектуальними.