середу, 27 листопада 2013 р.

Відкрий серце для добра



Охтирська районна центральна бібліотека запрошує відвідати виставку художніх виробів вихованців  Грунської спеціальної загальноосвітньої школи – інтернату  „Відкрий серце для добра”, яка приурочена до Дня захисту людей з особливими потребами. Щороку 3–го грудня весь світ відзначає цей день.  Кажуть, що цивілізоване суспільство таке, для якого найбільшою цінністю є людина, а тому життя та щастя кожної  людини, а особливо   неповносправної дитини, є турботою для  всіх. І дуже добре, коли люди з добрими серцями об’єднуються і разом, підтримуючи один одного мудрістю та любов’ю,  долають усі перешкоди. Творчі роботи виконані в різних техніках:  ізонитка, квілінг,
  картини з соломки, вишивка хрестом і гладдю, декупаж, аплікація, вироби з дерева.
Кожна дитина живе сподіваннями на краще. Надія на щасливе майбутнє є  тією творчою силою, яка допомагає жити й творити. Відкривши серця один одному,  ми разом творимо інший світ – світ Любові, де незмінним завжди залишається надія, віра у дитину, її можливості.
Я – особлива дитина,

Я – ангел з одним крилом,

Боже творіння, людина,

Що бореться в світі зі злом.
 Виставка діятиме з 26 листопада по 8 листопада 2013 року. Прийдіть на виставку і підтримайте маленькі таланти!

четвер, 21 листопада 2013 р.

Гіркої пам′яті ковток



         З метою вшанування пам′яті жертв Голодоморів Охтирською районною центральною бібілотекою для старшокласників ЗОШ №11 проведено годину  краєзнавста „Гіркої пам′яті ковток”. В ході заходу учні познайомилися зі свідками голодоморів Т.О.Конвісар та Л.М. Радько, які повідали про своє дитинство, затьмарене голодом.
         Про страшні події 1932 -1933 років, 1946 – 1947 років діти змогли узнати і з книг, які були представлені на перегляді.

понеділок, 18 листопада 2013 р.

Толерантність – запорука миру й злагоди між людьми



16 листопада весь світ відзначає Міжнародний день толерантності.
            Працівники Охтирської районної центральної  бібліотеки  провели цикл заходів, присвячених Міжнародному  дню толерантності. А саме - психологічний практикум «Толерантність – запорука миру», книжкові виставки, які були проведені для учнів 9-11 класів
Височанської школи І-ІІІ ст. та для учнів Охтирського центру ПТО. Щоб розширити знання та уявлення учнів про толерантну поведінку, дітям було запропоновано вправи та творчі завдання. Учні залюбки брали участь у всіх завданнях. Заходи пройшли емоційно, рухливо, енергійно, оригінально, з творчим підходом.

вівторок, 12 листопада 2013 р.

Пишемо разом Всеукраїнський диктант єдності



Година громадянської гідності «Пишемо разом Всеукраїнський диктант єдності» пройшла в  районній центральній бібліотеці.
Багато користувачів бібліотеки, шанувальників українського слова  прийшли на  зазначену годину, щоб приєднатися до унікальної акції та взяти участь у написанні радіодиктанту, який транслювався  на Українському радіо під гаслом «Творити величне просто – разом! Твори хвилю єдності!» Присутні хотіли з’ясувати, наскільки добре знають рідну мову, а ще – продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці спілкувалися українською мовою і зберегли її для нащадків. Більшість учасників  була у вишиванках, емоційно ділилася  один з  одним  букетом сповнених  відчуттів.
     Перед початком  диктанту про історію свята гостям заходу розповів  голова Охтирського осередку «Просвіта» Скиба О.М.
           Приємною несподіванкою для всіх  стало те, що у диктанті йшла мова  про піонера  на ниві електроніки, сина  відомого письменника – земляка  Павла Грабовського - Бориса Грабовського.

Всеукраїнський тиждень фінансової грамотності



В рамках Всеукраїнського тижня  фінансової грамотності  в районній центральній  бібліотеці для користувачів був  представлений перегляд літератури «Фінансова грамотність», проведено фінансовий всеобуч «Мільйон в корзині» за участю працівників
«Приватбанку» Муромцевої Ю.І. та Анісімової І.В..Бібліотечних працівників району ознайомили з питаннями фінансової грамотності, основними принципами фінансового обліку, вихованням стійкої звички до заощаджень  представники «Приватбанку» Омельченко Л.С., Кучер В.В. та банку «Фінанси і кредит» Конвісар М.Г.