вівторок, 23 вересня 2014 р.

Партизанськими стежками Охтирщини



Охтирська районна центральна бібліотека  з нагоди  Дня партизанської слави біля пам'ятного знаку  радистки підпільниці Люби Лебедєвої провела історичний екскурс «Партизанськими стежками Охтирщини», в якому  взяв участь журналіст, краєзнавець Заїкін Василь Семенович. На захід були запрошені  учні Охтирського Центру ПТО.


Присутні ознайомилися з оглядом  літератури "Незламний фронт відваги і доблесті", а В.С.Заїкін, як автор циклу публікацій про партизансько - підпільний рух на Охтирщині, розповів про історичну хроніку Руху опору в нашому краї.
Потім  учасники заходу  поклали квіти до пам’ятника, що є даниною всенародної поваги до тих, хто боровся з фашистами на окупованій території.

середу, 17 вересня 2014 р.

Читай, знай, відгадай



      30 вересня 2014 року в Україні буде відзначатися Всеукраїнський день бібліотек. Напередодні свята працівники відділу обслуговування Охтирської РЦБ для учнів Михайленківського НВК провели літературний квест «Читай, знай, відгадай». За умовами гри дітям потрібно було відгадати зашифровану книгу всесвітньо відомого казкаря (склавши пазл, віднайшовши цитату з твору, знайшовши героя, визначивши автора). 
     У змаганні брали участь дві команди. Для кожної команди
було зашифровано свою книгу-загадку. Діти активно відгадували завдання квесту, дізнаючись несподівані цікавинки про знайомі книжки.

понеділок, 15 вересня 2014 р.

Трансформація бібліотечної діяльності: пошук нового стилю з молоддю



         В Охтирській районній центральній бібліотеці для бібліотечних працівників Охтирського району відбувся діловий майданчик «Трансформація бібліотечної діяльності: пошук нового стилю з молоддю». Про інформаційні, виховні та просвітницькі функції бібліотек у роботі з молоддю розповіла директор КЗ «Охтирська РЦБС» Андоленко О.М. Зокрема вона акцентувала увагу на тому, що нині повноцінне здійснення обслуговування молодого користувача  неможливе без створення комфортних умов та впровадження  інноваційних форм роботи. На заході також виступила директор Охтирського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Нестеренко Л.Б., яка у своєму виступі зосередилася на соціальному становищі та умовах розвитку сільської молоді. Бібліотекар 1 категорії дитячо-юнацької кафедри Тесменецька Н.В., проконсультувала колег щодо традиційних та презентувала  інноваційні форми бібліотечної роботи з обслуговування користувачів юнацького віку.
    Перед бібліотекарями Охтирщини  поставлені конкретні завдання подальшого розвитку бібліотек та залучення до книги та читання юнацтва. Бібліотекам потрібні нові ідеї, нові проекти.

четвер, 11 вересня 2014 р.

Літературний портрет «Довженко – письменник та режисер»


Охтирською районною центральною бібліотекою, з нагоди 120-річчя від дня народження Олександра Петровича Довженка, для учнів  Охтирського центру ПТО проведено літературний портрет «Довженко – письменник та режисер». Під час проведення  заходу присутні мали змогу ознайомитися не лише із біографією митця, але й переглянути відео презентацію «Співець гуманності й краси», фрагменти документального фільму  «Олександр Довженко» та уривки з художнього фільму, знятого за  сценарієм митця, «Україна в огні». А ще була  підготовлена викладка  літератури «Землі і людства полум’яний син».