неділю, 12 жовтня 2014 р.

«Лицарі Сонця»

        Напередодні церковного свята Покро́ва Пресвято́ї Богоро́диці, яку козаки вважали своєю заступницею і покровителькою, працівники відділу обслуговування Охтирської районної центральної бібліотеки для учнів 6, 8 та 9 класів Пологівської ЗОШ І-ІІ ступенів підготували та провели інформаційну десятихвилинку та літературно-спортивне свято «Лицарі Сонця». Діти ознайомилися з історією та традиціями українських козаків, жваво взяли участь у всіх запропонованих конкурсах - змаганнях. Учасникам потрібно було проявити свої знання з історії українського козацтва, розгадавши кросворд та визначивши з багатьох відомих прізвищ саме прізвища гетьманів України. За правильно виконані завдання вони отримували зображення козацьких клейнодів. По закінченню гри було підраховано кількість отриманих відзнак та визначена команда переможець.
          Також цього дня в приміщенні Охтирської РЦБ для учнів ДНЗ «Охтирського центру ПТО» працівники інформаційно-бібліографічного відділу провели козацькі забави «Слави предків достойні». Для запрошених було представлено презентацію «Козацькими стежинами Охтирщини»» та відеовікторину «Історія українського козацтва». Учасники заходу випробовували себе у розумових, силових конкурсах.

вівторок, 7 жовтня 2014 р.

Бібліовечірка «Вік життю не поміха»



В сонячний осінній день бібліотечні працівники Охтирської районної центральної бібліотеки з нагоди Дня людей похилого віку запросили на бібліовечірку  «Вік життю не поміха» учасників гуртків «Джерело життя», «Здоров’я» та користувачів бібліотеки. Вечір відпочинку зібрав  небайдужих до життя літніх людей, які спілкувалися, відпочивали, ділилися  спогадами.

Кожен із них прожив весну і літо життя, і до кожного підступила осіння пора. Тож бібліотекарі добрими словами, побажаннями та чашкою чаю намагалися в цей день зігріти душі і серця дорогих гостей.

Під музичний супровід Бирдіна О.О. разом з Демьяновою В.Д  присутні співали пісні, які повертали їх у роки молодості, додаючи наснаги та гарного настрою. Поети дарували присутнім свої поезії.

 А ще господарочки пригощали один одного стравами, які найкраще їм вдаються та надавали рецепти своїх вишуканих страв.

        Учасники заходу не помітили, як сплинув час, який вони провели цікаво і корисно.

понеділок, 6 жовтня 2014 р.

Тиждень бібліоспокус

       Цілий тиждень працівники Охтирської районної центральної бібліотеки спокушали своїх і маленьких, і дорослих читачів новими скарбами бібліотеки і давно забутими. Та ще й сюрпризи приготували. Вся бібліотека перетворилася в чарівне книжкове царство, яке манило своєю загадковістю та таємничістю. 
       Трішки фантазії і бібліотечні послуги можна добре продати на аукціоні бібліотечної щедрості. Приходьте і занурюйтеся в цей безмежний світ мудрості і добра!

Ці знайомі незнайомці



  4 жовтня – Всесвітній день захисту тварин. Напередодні цього свята працівники відділу обслуговування Охтирської РЦБ 1 жовтня провели для учнів початкової школи Сосонського ДНЗ літературний квест «Ці знайомі незнайомці». 
        Учасникам потрібно було на зупинках виконати різні завдання та дізнатися, які тварини було сховано у «чарівному мішечку». Відповіді на станціях були підказками. Потрібно було впізнати тварину за описом, скласти її зображення з пазлів, визначити улюблену їжу, відгадати загадки та віднайти тварин як героїв казок. Школярі жваво взялися до гри та впоралися з поставленими завданнями. Гра пройшла дуже весело.

середу, 1 жовтня 2014 р.

"Уклін тобі, Тарасе, від вдячних охтирчан!"

       Охтирська районна центральна бібліотека відзначила Всеукраїнський день бібліотек бібліотечною мандрівкою по шеченківських місцях "Уклін тобі, Тарасе, від вдячних охтирчан!". Шану і повагу великому Кобзарю бібліотекарі Охтирщини засвідчили не тільки покладанням квітів до могили, а й поезією, що по новому прозвучала над схилами Дніпра у такий непростий для України час.