середу, 4 серпня 2010 р.

Поклик рідної землі

Під такою назвою 21-го липня 2010 року у приміщені центральної районної бібліотеки відбулася зустріч творчої інтелігенції з нащадком родини знаменитого письменника Михайла Арцибашева Андрієм Солодовніковим із Білорусії, і завідуючим відділом Міністерства праці, кандидатом економічних наук, доцентом Руженським Миколою Мусійовичем , який проживає у Києві. .
На зустрічі земляки розповіли, про задуми, про життєві дороги, поділились планами на майбутнє.
Андрій Юрійович Солодовніков розповів про свого знаменитого родича М.Арцибашева та про бажання родини дослідити архівні матеріали, літературні джерела для збереження пам'яті цієї талановитої людини.
Поділився своїми науковими досягненнями Микола Мусійович Руженський. Він є автором 115 наукових праць, розробник єдиного технологічного обслуговування центрів зайнятості України. Після свого виступу Миколі Мусійовичу довго довелося відповідати на запитання аудиторії з питань економіки.
Багато питань до земляків було від місцевих краєзнавців – Сергієнка О.Р., Мегери Є.О ; голови охтирської просвіти Скиби О.М.
На зустріч з відомим земляком прийшли однокурсниці Левкутник Л.Л., Коваленко В.М.,а також племінниця Т.І.Іванченко.
Для наших шанованих земляків прозвучали пісні про Україну , Охтирщину у виконанні директора міського центру культури та дозвілля Али Бублик. Звучали пісні поетів – піснярів Анатолія Дудченка , Юрія Колєсніка. Приємний подарунок зробив молодий хлопець з с. Чупахівки Радик Джішкаріана , який виконав на акордеоні мелодії український пісень.
Присутні почули власні вірші від ветерана війни, керівника літературно – мистецького об'єднання НовиченкаО.С. , членів цієї організації І.Є.Карпенко, М.М.Бережної, А.М.Калюжної, молодого поета охтирщини В.Косарєва , поета,митця Краснокутського І.
На завершення заходу директор бібліотеки Андоленко О.М відзначила про важливість таких зустрічей , які об’єднують покоління та щиро дякувала присутніх за зустріч.
Під час зустрічі земляки подарували бібліотеці власні твори..
Ведучі зустрічей : працівники бібліотеки , Охонько Н.В., Євтушенко І.Ю.Кудлєнок