неділю, 30 жовтня 2011 р.

З цілющої криниці охтирської землі

Поезія – свято душі того, хто її творить і того, хто до неї торкається. Поети – люди щирі серцем, багаті душею, здатні розтрачувати себе заради рідної домівки, Батьківщини, коханої людини, що об’єднуються в одне ціле, пов’язане з особистим щастям чи смутком.

20 жовтня в Охтирській районній центральній бібліотеці була проведена літературно-музична година «З цілющої криниці охтирської землі» з циклу «Літературне краєзнавство».

Чарівний світ поезії для вчителів світової літератури області, учасників виїзного обласного семінару, подарували: поетеса, член Національної спілки письменників України Н.П. Багата, поет-пісняр А.Г. Дудченко, поет-краєзнавець Г.Г. Комісаров.

Анатолій Григорович Дудченко презентував кліп на нову пісню, яка народилася у співавторстві з композитором Олександром Казмировичем та співаком Олексієм Шпортько. Руслана Лісова, композитор, співачка, пише музику на поезії багатьох сучасних охтирських поетів. Цього дня вона виконала пісні на слова А. Дудченка та Г. Комісарова. Пісню про Охтирщину на вірш Г.Г. Комісарова виконав Мар’ян Пуляк.

Дудченко А.Г. та Багата Н.П. подарували освітянам свої книги та диски. Технічну підтримку в проведенні літературно-музичної години надалаШишкова Г.Г., директор Охтирської ЗОШ І – ІІІ ступенів №5.

Літературну годину підготували і провели: Кудлєнок Л.А. – завідуюча інформаційно-бібліографічним відділом, Шелудько А.С. та Євтушенко І.Ю. – бібліотекарі відділу обслуговування Охтирської РЦБ.