четвер, 29 березня 2012 р.

Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги


В Україні щороку в останні дні  березня проходить Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги, з метою підвищення культурної компетентності молоді, заохочення дітей до систематичного читання, популяризації найкращих надбань української та світової літератури.  
27 березня в Охтирській районній центральній бібліотеці відбулося відкриття тижня літературною годиною «Завітай у світ книжковий, дивовижний і казковий»
Учні  гуртка «Історичне краєзнавство» міського  ОМЦДЮТ( керівник Бережна Л. П.) разом з завідуючою відділом обслуговування Охонько Н.В. здійснили « Мандрівку книжковим містом» по затишним залам бібліотеки. Юні читачі  прослухали цікаву та змістовну розповідь про історію виникнення книги, про її велич та значення в житті людини, ознайомилися з книжковим фондом бібліотеки та переглянули виставку-рекомендацію «ЇЇ величність – українська книга». Розділи виставки познайомили  юного  читача з пам’ятками української літератури, з цінними книгами краєзнавчого змісту,  колекцією книг з автографами,  дитячими книгами українських письменників. Діти, використовуючи можливості Інтернет, здійснили віртуальне знайомство зі стародруками та рідкісними книгами, які є історичним та культурним надбанням України, відвідали дитячі сайти, на яких розповідається про сучасні дитячі твори.