понеділок, 21 січня 2013 р.

Засідання круглого столу «Підвищення якості життя жертв нацизму шляхом мобілізації ресурсів державних закладів та волонтерських об'єднань»



В рамках проекту «І осінь життя буває золотою» в районній центральній бібліотеці було проведено також засідання круглого столу «Підвищення якості життя жертв нацизму шляхом мобілізації ресурсів державних закладів та волонтерських об'єднань» за участю Нагорної Н.І., першого заступника управління праці і соціального захисту населення районної державної адміністрації, Івах В.Г., директора територіального центру по обслуговуванню одиноких та непрацездатних, Кучеренко Т.Р., голови районної ветеранської організації.
Андоленко О.М., директор КЗ «Охтирська РЦБС» та керівник проекту «І осінь життя буває золотою» проінформувала присутніх про  мету та хід реалізації проекту.
Нагорна Н.І. ознайомила присутніх з законодавчими основами забезпечення життєдіяльності жертв нацизму, Івах В.Г.  з основними завданнями та професійними обов’язками соціальних працівників по обслуговуванню членів цільової групи. Кучеренко Т.Р. розповіла про організацію роботи волонтерів для само та взаємодопомоги. Сільські бібліотекарі говорили про свою роботу з цільовою аудиторією. Всі прийшли до думки, що кожна організація і установа намагається в повній мірі виконувати покладені на неї обов’язки, але для більш якісного обслуговування людей потрібно мобілізувати ресурси державних закладів та волонтерських об’єднань. Андоленко О.М. підкреслила , що завдяки такій  допомозі  кожен житель отримає максимально необхідні соціальні послуги. В ході засідання круглого столу намічені першочергові заходи, направлені на поліпшення надання соціальних послуг,  як от  розміщення реклами соціальних послуг в бібліотеках-філіях району, ознайомлення з ними під час обслуговування користувачів вдома, організація факультетів Університету третього віку в селах за допомогою бібліотекарів,  проведення заходів для людей похилого віку та інш.