понеділок, 11 березня 2013 р.

Лунає слово Кобзареве


В рамках святкування Шевченківських днів, з метою відтворення  цілісного образу Шевченка, викликати бажання якомого більше дізнатися про Кобзаря, виховати любов до рідної мови, поезії, для учнів 6-8 класів Бугруватської ЗОШ працівниками районної центральної бібліотеки проведено поетичний марафон: «Лунає слово Кобзареве».
          Під час заходу  учні мали змогу за допомогою розповіді бібліотекарів, відеофільму «Заповіт» та  слайд - вікторини згадати життєвий і творчий шлях Великого Кобзаря,  прослухати поезії Т.Г.Шевченка у виконанні видатних митців України, зокрема, у виконанні нашого славетного земляка Петра Білинника.  Учні  активно  прийняли участь у поетичному марафоні, читаючи улюблені поезії із творчого доробку Т.Г.Шевченка. А учениці 8 класу Друзь Юля та Зінькова Альбіна зачитали  власні поезії, в яких  звучали слова про Україну, українську мову, рідний край.
         До Шевченкового свята було розгорнуто книжково - ілюстративну виставку : « У кожній думці Кобзаря живе могутня Україна», яка складалася з документів районної бібліотеки та бібліотеки – філії села Бугрувате. Виставка  була оздоблена вишитими рушниками, які надала бібліотекар Воронько Т.О. та портретів Т.Г.Шевченка майстрині Радько  Л.М.