середу, 11 вересня 2013 р.

Молоді бібліотекарі підкорюють Буковель!




       19-23 серпня 2013 року у с. Поляниця Яремчанської міської ради (Івано-Франківська область)  Українська бібліотечна асоціація проводила Літню школу для молодих бібліотекарів «Ne формаt» Навчання бібліотечної молоді здійснювалося за фінансової підтримки програми «Бібліоміст» (IREX, Україна), школа базувалася в чарівній місцині, у ТК «Буковель».
Потрапити до цієї школи було непросто: організатори отримали 121 заявку, а місць – лише 30.
        Від Сумщини був лише один представник - працівник Охтирської РЦБ Скульбіда  Віталій. Віталій був капітаном команди «Mad Heads» із девізом «Скажені голови – шалені ідеї».
        Учасників Школи було розподілено на п’ять груп. Кожна група отримала цікаве, оригінальне завдання, яке учасники  виконували впродовж «школярства» і презентувалии свої досягнення в останній день. Кожна з команд по своєму, нестандартно та незвично показали, як може працювати бібліотека у місцевості, де досить розвинена туристична галузь, що ґрунтувалось на ретельно продуманих акціях як для відпочиваючих дітей та батьків, а також на акціях з використанням PR-технологій, моніторингу, основ адвокації та технологій Веб 2.0.