вівторок, 27 січня 2015 р.

НОВІ ЧАСИ СТАВЛЯТЬ НОВІ ВИМОГИ ДО БІБЛІОТЕКАРЯ



      У  районній центральній бібліотеці для бібліотечних працівників відбувся фокус-семінар «Бібліотека і суспільство: нові часи, нові вимоги».

      До присутніх звернувся голова Охтирської районної державної адміністрації С.А. Гавриленко, який наголосив на важливості бібліотек у житті громади. Директор КЗ «Охтирська РЦБС» О.М.Андоленко підкреслила, що нові часи ставлять нові вимоги до сучасного бібліотекаря. Стратегічним завданням бібліотеки стає створення комфортних умов для читачів, атмосфери неформального спілкування. Бібліотека вже давно перестала бути лише інформаційним і просвітницьким центром. Це – заклад мистецтв, зустрічей, знайомств, презентацій.

      Переживають нині  бібліотеки не кращі часи — це і вкрай обмежене фінансування, недостатній рівень заробітної плати та матеріально-технічного забезпечення, мізерні надходження до бібліотечного фонду, холодні, неопалювані приміщення. Але все ж таки книгозбірні працюють, виконуючи своє нелегке соціальне призначення. Вони виступають своєрідним захисником права населення на доступ до інформації та залишаються осередками збереження національної культури, народних традицій і звичаїв, історії свого краю.

     Учасники обговорили питання роль публічної бібліотеки у житті місцевої громади, підсумки їх діяльності за 2014 рік та перспективи розвитку бібліотечної галузі району на 2015рік.