середу, 15 квітня 2015 р.

«Попіл знищених стискає нам серця»

В Охтирській районній центральній  бібліотеці  до  Міжнародного дня визволення вязнів фашистських концтаборів  проведено інформаційну  годину : «Попіл знищених стискає нам серця» за участі учнів ДНЗ  «Охтирський  центр ПТО». Підготовлений  працівниками бібліотеки тематичний  слайд –показ та показаний уривок з документального фільму «Освенцим – фабрика смерті» нагадали про жахіття  фашистських катівень, а  інформаційний огляд «Пройти крізь пекло на землі», складений  на основі краєзнавчого матеріалу, документів  з книг та  періодичних видань, вмістив  свідчення людей, які пройшли фашистські тортури.
       Присутній на заході  Скиба О.М. у своїй розповіді зосередив увагу учнів  на наслідках Другої світової війни для України та Європи та розповів про нелюдські умови життя у дитячому концтаборі Саласпілс ...Відео сюжет «Ми памятаємо. Салапсіс» доповнивши розповідь, до болю зворушив  серця і душі  молоді, а пісню про Бухенвальд « Люди світу на хвилинку встаньте…» присутні , вшановуючи  усіх жертв нацистських катівень, слухали стоячи.
       По закінченню організатори , ще раз підкреслили , що пам'ять про страждання  в’язнів концтаборів  є священною та  побажали молоді мирного неба та  спокою у рідній Україні.