понеділок, 11 травня 2015 р.

Пам'ять поколінь

Саме під такою назвою в Чупахівській ЗОШ відбулася літературно-мистецька асамблея, присвячена 70-річчю Перемоги. До дітей на зустріч завітали Клименко Микола Іванович, ветеран Другої світової війни , Хоменко Марфа Євсіївна, Копаниця Надія Дмитрівна, дружина та донька повного кавалера ордена Слави Хоменка Дмитра Миколайовича, Бережна Марія Миколаївна, Завгородня Ніна Іванівна, Душенко Марія Олексіївна, діти війни. 
Спільний проект Чупахівської школи та Охтирської
районної центральної бібліотеки зібрав разом декілька поколінь тих, хто пройшов горнила війни і хто тільки розпочинає своє доросле життя. Діти з усією відповідальністю підготувалися до зустрічі , приготувавши для поважних гостей пісні воєнних років та їх інсценізації. Присутніх зворушили також і пісні охтирських артистів Івана Кандаурова, Юрія Колесника, Ніни Гуслистої, які занурювали в тяжкі роки війни та перекликалися також із сьогоднішніми подіями на Сході . Рясними оплесками та вигуками «Браво» супроводжувався кожен виступ. Олександр Скиба гуморескою нагадав, що у роки війни виживати допомагав також гумор. Пісні, танці, вірші нікого не залишили байдужим.

Оригінальний сценарій заходу, побудований на місцевому матеріалі та на уривках з поеми Ніни Багатої «Наодинці з курганом» приніс не тільки естетичне задоволення , а і багато корисної інформації для дітей. Зворушливим був виступ і директора школи Макарової Світлани Миколаївни, яка подякувала ветеранам за наше мирне небо та всім , хто був причетний до створення такого чудового заходу. А для того, щоб захід відбувся доклали зусиль не тільки районна бібліотека та Чупахівська школа, а й особисто т.в.о. голови Охтирської районної державної адміністрації Роман Юрійович Бублик, голова Охтирської ради ветеранів Тамара Романівна Кучеренко та районний центр соціальних служб для молоді. Місцеві підприємці організували для ветеранів невеличкі продуктові подарунки. На завершення ветерани Другої світової побажали дітям берегти мирне небо.