неділю, 19 лютого 2017 р.

Cоціальне партнерство як засіб формування іміджу бібліотеки

В районній центральній бібліотеці для бібліотекарів Охтирщини проведено семінар «Cоціальне партнерство як засіб формування іміджу бібліотеки». Директор КЗ «Охтирська РЦБС» Андоленко О.М. звернула увагу присутніх , що у сучасних соціально-економічних умовах розвитку суспільства стрімко зростає роль соціального аспекту бібліотечної діяльності. Бібліотека є тим закладом, якому притаманно консолідувати громадськість щодо вирішення соціально значущих проблем. Одним із прогресивних напрямків взаємодії бібліотек з різними структурами та користувачами є соціальне партнерство, яке дозволяє їм як позиціонувати свої інтереси серед місцевої громади, так і враховувати інтереси її членів.

Начальник відділу з питань співробітництва та інвестицій Охтирської районної ради Марченко Р.П. розповів бібліотекарям про громадський бюджет (бюджет участі) в Охтирському районі: «Бюджет участі – демократичний процес, який надає можливість кожному жителю брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення своєї громади. Будь-який житель громади може подати проект, пов’язаний з покращенням життя в громаді, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують в рамках бюджету 2017 року». Руслан Петрович рекомендував бібліотечним працівникам району в своїх бібліотеках , які є центрами розвитку громади, провести інформаційні кампанії щодо популяризації громадського бюджету (бюджету участі) в Охтирському районі.
Також бібліотекарі переглянули відеоролики соціального спрямування, про роль бібліотек у громадянському суспільстві, обмінялись власним досвідом роботи, а також познайомились із кращим досвідом роботи бібліотек світу.