середу, 22 грудня 2010 р.

Година духовного спілкування «Релігія в житті людини»

Останнім часом як в Україні, так і в світі гостро постало питання про роль релігії в житті людини. Це питання про те, наскільки релігія і релігійність є природними для сучасної людини. Чи не змінилась свідомість людини настільки, щоб обійтись без релігійних уявлень та переживань?

Релігія – суттєве суспільне явище у духовному житті людей, їх духовній культурі, компонент світогляду кожної людини і суспільства в цілому.

В релігії того чи іншого суспільства по - своєму відображався життєвий досвід людей, зберігалася система емоційно – образних уявлень і переживань, норм людського буття. Однак всі релігії виконували одну й ту ж культурно – історичну роль. Вони виступали засобом збереження й упорядкування традицій, звичаїв і обрядів.

30 листопада 2010 року у центральній районній бібліотеці на прохання читачів відбулася година духовного спілкування «Релігія в житті людини», під час якої було організовано зустріч із священниками - ієромонахом Свято - Єлізаветівської обителі милосердя села Журавне Серафимом Панкратовим та отцем Георгієм, дияконом Свято – Троїцького монастиря. Переповний зал бібліотеки свідчив про те, що зустріч зі святими отцями зацікавила, як літніх людей так і молодь, учнів ліцею №7. Отець Серафим розпочав захід спільною молитвою, потім розповів про розвиток богослужіння з найдавніших часів до сучасності.

В ході спілкування святі отці відповідали на численні запитання, які надходили від присутніх у залі.