вівторок, 20 вересня 2011 р.

На ярмарку.

17 вересня 2011 року в селищі Сад Сумського району була проведена обласна агропромислова виставка-ярмарок "Агро-Сумщина-2011".

Щорічно керівництво області проводить виставку для того, щоб продемонструвати здобутки в агропромисловому комплексі Сумщини, що створює для регіональних товаровиробників прозоре конкурентне середовище та стимулює їх до підвищення якості продукції та розширення її асортименту.

Цього року проведення виставки-ярмарку органічно поєдналося зі святом Дня Сумського району, тож впродовж дня кращі колективи народної творчості області, серед яких, звісно, був і наш грунянський, розважали гостей прекрасними концертними номерами.

Як і завжди, на виставці демонструвалися досягнення в галузі науки й освіти, тваринництва, рослинництва, харчової та переробної промисловості, механізації сільського господарства.

На відвідувачів чекав широкий асортимент хлібобулочних, кондитерських, макаронних виробів, круп, молочної продукції, свіжого м'яса, риби, олії, меду, овочів та фруктів, що реалізувалися за цінами товаровиробників.

Особливу увагу відвідувачів привертали стилізовані українські подвір’я. До облаштування подвір’я Охтирського району значних зусиль доклали працівники районної центральної бібліотеки, які зуміли передати колорит української садиби. Радували очі експозиції, на яких була розміщена продукція хлібокомбінату, м’ясокомбінату, сиркомбінату, пивзаводу.

Неабияке здивування у багатьох викликала представлена живність на подвір’ї: велетенські кролі, незвичні кури, благородні голуби. Бажаючі фотографувалися з дівчиною в українському вбранні біля криниці, рибалкою біля озера, виставковими експозиціями.

Не обійшли увагою і вироби наших умільців: І.Краснокутського та С. Белік. Багатьом хотілося придбати роботи цих майстрів. За продукцією наших господарств вишикувалися черги і не встигли і оком моргнути, як переважна більшість продукції була розпродана.

За результатами проведеного заходу Охтирський район зайняв друге місце і нагороджений дипломом учасника виставки. Гарно поярмаркували!