вівторок, 20 вересня 2011 р.

Зустріч із професором - земляком

«У цім краю, де серця рідна пристань…».

27 липня в центральній районній бібліотеці відбулася зустріч інтелігенції та молоді із земляком, кандидатом економічних наук, професором Миколою Мусієвичем Руженським.

Такі зустрічі є чудовою нагодою для тих, хто живе на відстані від рідної домівки поспілкуватися з земляками, однокласниками, близькими знайомими, почути новини і поділитись своїми успіхами

Так влаштований світ, що кожна епоха залишає по собі імена геніальних, яскравих особистостей .

Ми сповнені гордості за відомих людей, які народилися, виросли на Охтирщині, або присвятили їй значну частину свого життя, які щоденно своїм талантом і знаннями звеличують свою малу батьківщину в усіх куточках нашої планети.

Ніхто з них колись навіть уявити собі не міг, що поселиться за багато кілометрів від рідної землі та батьківського дому. Так розпорядилась доля і обставини, але частинка їх сердець і душі назавжди залишилась з рідною землею.

Охтирчани завжди робили відчутний внесок у розвиток науки. Мусійович народився в м. Охтирка. Закінчив міську школу №8. У 1967 році закінчив економічий факультет Київського державного університету ім.Т.Г.Шевченка.

Працював на науково – педагогічній роботі у вищих навчальних закладах Дніпропетровської області та м. Києва, кандидат економічних наук. Нині обіймає посаду завідувача методичного відділу інституту підготовки кадрів державної служби зайнятості України. Автор 124 наукових і навчально - методичних друкованих праць, написаних особисто та у співавторстві.

Книгу про рідний край «Охтирщина. Історія економіки та заселення краю» написав у співавторстві з Ю.В.Ситником . Минулого року на зустрічі з земляками Микола Мусійович презентував монографію «Система соціального захисту населення у транзитивному суспільстві».

Відмінник освіти України.

2011 рік став знаменним для Миколи Мусійовича. Він отримав вчене звання професора менеджменту та видав наукову працю - навчальний посібник «Соціальний менеджмент», який містить виклад основних тем навчальної дисципліни з урахуванням напрацювань вітчизняних та зарубіжних учених у сфері управління. Присутні щиро привітали земляка з науковими досягненнями.

Зустріч пройшла плідно і цікаво . Микола Мусійович презентував громаді свій новий підручник та говорив із земляками про соціально - економічні проблеми сучасної України.

Музичний дарунок земляку та всім присутнім підготував талановитий жіночий дует у складі Світлани Вовк та Руслани Лісової.