понеділок, 16 грудня 2013 р.

Фотовиставка творів християнського мистецтва IV-XV століть «СВІТЛО ВІРИ ХРИСТОВОЇ. Єрусалим-Візантія-Русь»

         В районній центральній бібліотеці відкрилася фотовиставка творів християнського мистецтва IV-XV століть «СВІТЛО ВІРИ ХРИСТОВОЇ. Єрусалим-Візантія-Русь », присвячена 1025-річчю Хрещення Русі. Автор фоторобіт - ієромонах Серафим (Панкратов).
         Як зазначив отець Серафим на відкритті виставки: «Ця виставка - спроба розповісти про Хрещення Русі у фотографіях, про те велике чудо і Таємницю, що здійснилися в Гробі Ісуса Христа, про Світло, яке сяє з цього Гробу крізь час епох, про тих, хто відкрився цьому Світлу, став причетний до Чуда та Таємниці.
        Це розповідь не пряма, а алегорична. Фотокамері неможливо заглянути в ту епоху, зафіксувати очікування і віру тих, хто увійшов тоді в освячені води Дніпра, побачити їх натхнення і світло на їхніх обличчях. Хіба що вона може показати те, як вони ці Світло, Чудо і Таємницю зображували - у камені, металі, фарбами. Тут і те, чому вони дивувалися у візантійців, і те, що створили вже самі, залишивши у спадок нам. І насіння, і плоди.
        Світло Христове, Спадкоємство Віри, Єдність Церкви. Дотик до таємниці вибору наших древніх предків і диво в тому, що все це ми можемо сьогодні побачити на 83 фотографіях, зроблених очевидцем».
        Виставка працюватиме до 20 січня 2014 року.