середу, 24 грудня 2014 р.

Віртуальна виставка І.Г.Шаповала "Це моя Україна"

Мистецтво Івана Шаповала – реалістичне, але він романтик. Йому все в житті цікаво, як і саме життя. Він все ще енергійно молодий,  з юнацькою допитливою душею, не зважаючи на  календарний час,  який перевертає сторінку – 90. Мабуть силу, мудрість, молодість художнику дає сама Земля. Тож  всією своєю творчістю утверджує силу і міць людської душі і природи. Стверджує, що любов до рідної землі - основа життя! Його талант, як і людяність - безмежні.
         В Охтирському краєзнавчому музеї були проведені персональні виставки: "40 років Перемоги", "Охтирці – 350 років", "Жінки та квіти", "Охтирщина – наш рідний край", "Живописна Охтирщина». Приймав участь у ряді виставок, організованих місцевим музеєм у 2014 році: «200 років з дня народження Т.Г.Шевченка», «275 років чудотворної ікони Охтирської Божої матері», «Слава Україні» та «Любов і шана вічна Кобзареві».
            Роботи художника здобули широке визнання, багато з них знаходяться у приватних колекціях України, Росії, Німеччини, Швейцарії, Ізраїлю, США, Канади та інших країн.
            Іван Григорович пише картини олією, аквареллю, темперою, акрилом.  Майстер пастелі. Картини і замальовки з натури виконані в техніці пастелі представлені  на віртуальній  виставці. 

.