четвер, 26 лютого 2015 р.

Український клуб як засіб виховання патріотизму у молоді

  Сьогодні в Охтирській районній центральній бібліотеці відбулося перше засідання «Українського клубу», яке відкрила голова клубу Бакуліна В.М.. До заходу долучилися учні 11 класу місцевої гімназії. Засідання розпочалося з Державного Гімну України, а потім слово взяла директор КЗ «Охтирська РЦБС» Андоленко О.М., яка відзначила значимість Майдану Гідності, що змінив життя багатьох українців, згадала героїв «Небесної сотні», АТО, які віддали життя за краще майбутнє України та наголосила на ролі кожного громадянина України у становленні нової європейської держави.
             Своїми спогадами поділилися учасники масових акцій громадського протесту в Києві 2014 року та марші- ході, присвяченому Дню пам'яті Героїв Небесної Сотні . Косарєва О.І., Краснокутський І.І., Скиба О.М. розказали молоді про своє бачення світу і себе в ньому, наголошуючи на тому, що Майдан став виразником волі мільйонів українців, які об'єдналися навколо мети – відстояти незалежність України, її розвитку в Європейському співтоваристві, прав і свобод людини, досягнення гідного рівня життя і праці.

      Учасники заходу пригадали поіменно Героїв Небесної сотні, читали поезії, що відображали події річної давності, переглянули уривки з відеосюжетів «Памяті героїв Євромайдану» та «Золота Україна».
     На закінчення заходу старше покоління звернулося до молоді з побажаннями, щоб вони стали справжніми патріотами України і відстояли незалежність держави..
   До заходу була підготовлена виставка світлин та публіцистичних матеріалів «Майдан, який змінив світ, Україну, мене…»