неділю, 1 лютого 2015 р.

НА ОХТИРЩИНІ СТАРТУВАВ ЄВРОПЕЙСЬКИЙ РІК РОЗВИТКУ



         2015 рік, що оголошений  в Європейському Союзі «Європейським роком розвитку», в Охтирській районній централізованій бібліотечній системі розпочався з «Місяця води і світла».
         Захід розпочато в рамках  оголошеного Генеральною Асамблеєю ООН Міжнародного десятиріччя дій «Вода для життя» на 2005-2015 роки та Десятиліття стійкої енергетики для всіх на 2014- 2023 роки.
         «Протягом січня в бібліотечних закладах району проводилися тематичні заходи, а на завершення місячника в  інформаційнобібліографічному відділі Охтирської районної центральної бібліотеки  відбувся інформаційний мікс «Все про воду. Цікаво. Незвичайно. Спірно», - повідомила директор бібліотеки Ольга Андоленко
         Під час заходу у своєму виступі І.І.Краснокутський  акцентував увагу про значення води в житті людини та  кругообіг її в природі,  про утворення джерел, почуття любові та дбайливого ставлення до природи. З цікавістю слухали доповідача  й коли він розповідав про цілющу воду криниць і про нашу  річку Ворсклу. Бібліотекарі демонструючи  відеосюжет розкрили проблему забруднення води в процесі господарської діяльності та підібрали низку цікавих фактів про воду.  Згодом  члени клубу «Здоров’я»,  що діє при бібліотеці, розповіли про корисні властивості  води для організму людини, про методи очищення і  правильне  вживання.
         А закінчили захід позитивно-поетичним словом. Гімн воді у своїй поезії цього дня склали  Криницька О.П. та Кулініч Л.А..
         Книжково – журнальна добірка матеріалів по темі також знадобилася, адже скільки корисного ще можна дізнаватися  про воду.
         КЗ «Охтирська РЦБС» запланував дванадцять місячників, метою яких є підвищити інформованість жителів Охтирщини   про найактуальніші теми  розвитку