понеділок, 23 березня 2015 р.

Чергове засідання гуртка «Джерело життя» в Охтирській районній бібліотеці

Початок весни – один з найвідповідальніших періодів для власника садиби. Від своєчасності й правильності виконання найперших весняних робіт на  присадибній ділянці  залежить те, як виглядатиме вона  і чи здоровими будуть всі рослини навколо  будинку. Цього разу  на засіданні гуртка «Джерело життя» розглядали дві теми : «Сад : робота над помилками» та « Квіти: догляд, посадка, сорти». Секретами  власного господарювання поділився садівник  Ковбата Ігор Володимирович, який розповів про правила посадки плодових дерев та кущів, якісну обрізку дерев та познайомив з власною колекцією  плодово – ягідних культур. Особливу увагу присутніх зосередив  на боротьбі зі шкідниками саду. Тему продовжив, відомий у нашому краї, садівник з с. Рибальського  Шульга С. В., який  має надзвичайно дивовижну колекцію живців груш, яблунь та інших культур. Сергій Володимирович поділився досвідом з садівництва та  запросив всіх бажаючих до себе додому  на майстер – клас по щепленню дерев. 
Далі засідання продовжувалось по іншій темі. І знову, в
черговий раз, досвідом ділилися представниці Сонячнянського клубу «Не байдужі». Разом з бібліотечними працівниками свого населеного пункту вони створили мультимедійну презентацію, яку  провела Самофалова Г.П.. Галина Петрівна наглядно продемонструвала  та розповіла про квіти які вирощують члени їхнього клубу, зосередивши увагу присутніх  на нових  екзотичних сортах, розсаду та насіння  яких привезли і роздали бажаючим. Продовжила  тему екзотичних  рослин Габчак Н.І, яка презентувала   красиво квітучу ліану для саду - кампсис.  Кожен має свої улюблені квіти та петунією захоплюється більшість. Досвідом вирощування цієї квітки поділилася  Кирилова К.А.  Вона надала присутнім влучні поради, підкріпляючи слова відеопоказом, де було представлено  поетапний догляд за квіткою. А ще всі  мали змогу побачити різнокольоровий густий танок петуній на подвір’ї Катерини Андріївни.
Тематичний перегляд літератури та інформаційний огляд літератури , який підготували бібліотечні працівники Охтирської районної  центральної бібліотеки доповнив досить змістовне засідання гуртка.