понеділок, 2 березня 2015 р.

PR-діяльність бібліотек Охтирщини



            В Охтирській районній центральній бібліотеці відбулося скайп-спілкування бібліотекарів Охтирщини з піар-офісом бібліотек Сумщини та тренінг «Робота зі ЗМІ». Тетяна Грищенко бібліотекар науково-методичного відділу Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки, керівник піар-офісу бібліотек Сумщини розповіла про роботу свого піар-офісу, в який входить також і Охтирська районна центральна бібліотека. Особливо бібліотекарів зацікавив досвід роботи колег області, а також і всієї України. Присутні почерпнули з розповіді піарщика багато корисних порад, адже бібліотеки району намагаються досягти якісного   висвітлення своїх інноваційних заходів, історій успіху, бібліотечних проектів і послуг  у  друкованих ЗМІ, на  телеканалах та у  онлайн-виданнях, тому що сьогодні бібліотеки займають особливе місце у громадському житті суспільства та надають зовсім не притаманні колись бібліотекам інноваційні послуги. Про необхідність доносити ключове повідомлення про переваги і користь сучасних бібліотек наголошувала і директор КЗ «Охтирська РЦБС» О.М.Андоленко, яка навела практичні поради для налагоджування тісних контактів бібліотек  у всіх сферах медіапростору, привернення уваги засобів масової інформації та громадськості до діяльності бібліотек .
            Журналіст щотижневої обласної сімейної газети «Істина
нова» Олена Кущенко повідомила бібліотекарям про тонкощі  журналістської  роботи та розкрила секрети успішного повідомлення для преси.
            Перші навики роботи зі ЗМІ бібліотекарі отримали під час тренінгу. Одним з результатів навчання стане створення сторінки в соціальній мережі «Бібліотеки Охтирщини», яка буде наповнюватися завдяки інформаційним повідомленням бібліотекарів.