понеділок, 29 червня 2015 р.

ПОВЕРНЕННЯ І.БАГРЯНОГО НА БАТЬКІВЩИНУ

В Охтирській районній центральній бібліотеці відбулася презентація книги Валерії Бакуліної  «Хто вкрав істину!»  - журналістське дослідження, проведене з липня 2013 року по грудень 2014-го.
Мета книги – гідна оцінка величної постаті Івана Багряного та популяризація його творчості.
Автор книги в ході презентації подякувала Фундації імені Івана Багряного і особисто Олексію Коновалу за надання  фінансової допомоги та інформаційну підтримку Більченко Айжан та Протасову Анну – за сприяння проекту та всім охтирчанам, які взяли участь у проекті. 
Окрасою заходу стали розповіді рідних  І.Багряного про його життя та життя його дітей. Н.П.Лапіна згадала поїздку до Німеччини та знайомство з родиною письменника.
 І.Г.Шаповалов наголосив на достойному вшануванні пам’яті великого земляка в наступному році, коли буде відзначатися 110-річниця з дня народження.
Валерія Бакуліна є членом Українського клубу, засідання якого проходять в районній бібліотеці, веде активну волонтерську діяльність. І цього разу по закінченню заходу усі присутні на презентації  зібрали кошти, які будуть передані воїнам- охтирчанинам в зоні АТО.