середу, 9 грудня 2015 р.

Шок-урок «Гіркі плоди «солодкого життя»

В Охтирській районній центральній бібліотеці, до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, для учнів державного навчального закладу «Охтирський центр професійно-технічної освіти» проведено шок-урок «Гіркі плоди «солодкого життя», за участю завідуючої кабінетом «Клініка, дружня до молоді» КЗ «Охтирська центральна районна лікарня» Г.М.Мучник. Під час заходу учні заповнили анкети «Дослідження толерантного ставлення до людей, що живуть з ВІЛ/СНІДом», переглянули документальний фільм «Грішна хвороба» (Ян Яан Кейпер, 2011, Нідерланди) Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.
Фільм “Грішна хвороба” розкриває соціально-психологічну трагедію пересічних людей, хворих на СНІД, котрими держава зовсім не опікується, котрих не розуміє та від котрих відвернулося суспільство.
Головна героїня фільму страждає на СНІД та є матір’ю ненародженої дитини. У стрічці висвітлюється спектр проблем, котрі виникають у цієї молодої жінки в період вагітності та її велике бажання вберегти дитину від ВІЛ.

По закінченню заходу Ганна Мусіївна звернула увагу: «Результати анкет і фільм показують, що люди, котрі хворіють даною хворобою, стають сам на сам перед страшним фактом: вони є байдужими оточуючим, шукати реальної підтримки та допомоги нема в кого. Якість будь-якого суспільства залежить від здатності людей співіснувати одне з одним, від того, чи сприймають вони одне одного, чи поважають і підтримують. Ми повинні бути толерантними до інших людей.»