вівторок, 13 вересня 2016 р.

День інформації «Є на світі моя країна, де червона цвіте калина…»

24 серпня 2016 року Україна святкує 25 років своєї незалежності. 21 серпня в Охтирській районній центральній бібліотеці відбувся День інформації « Є на світі моя країна, де червона цвіте калина…».
До Дня інформації відділом обслуговування організовано книжково-ілюстративну виставку «Незалежна Україна: ідея, нація, держава» та мистецький вернісаж «Україна вишиває щастя - долю» ( вишиті роботи представили учасники гуртка «Майстриня»: Радько Л.М., Габчак Н.І., Сушко Л.І.,Нікітенко Л.І.,Мельник В.Ф. та Кузьменко В.А.)
День Інформації розпочався засіданням літературно – мистецького об’єднання «Живе слово».( керівник Глива М.І.). На початку заходу прозвучала пісня «Україна незалежна», далі голова Охтирської «Просвіти» Скиба О.М. підготував історичну довідку про шлях нашої держави до незалежності, нагадав про святкування Дня Державного Прапора України. 
Керівник об’єднання «Живе слово» запросив літераторів до висвітлення теми поетичним словом: «Моя Україна у кольорі, в слові і в пісні». Почуття патріотизму , національної гордості звучали у віршах Зої Бордун, Миколи Гливи, Тетяни Юзефів, Марії Примак, Тетяни Невальонної, Віктора Савостянова, Людмили Батаніної.
Працівники бібліотеки зробили огляд книг книжкової виставки. У розділі «Україна героїчна» представлені видання про найбільш болючі історичні моменти країни, хвилюючі етапи боротьби нашого народу за незалежність. Огляд виставки доповнив буктрейлер створений Сумською обласною універсальною науковою бібліотекою на книгу Євгена Положія «Ілловайськ». «Націю творять особистості» знайомить користувачів з видатними постатями, їх діяльністю та місцем в історичному розвитку нашої країни. Виступаючі привернули увагу присутніх на імена видатних ювілярів – Івана Франка, Івана Багряного, Богдана Ступку, представників Української Гельсінської групи («Українська Гельсінська група: 40 років героїзму») та інших. Окреме слово про Івана Багряного взяла Валерія Бакуліна, письменниця, представник фундації Івана Багряного в Охтирці, яка розповіла про хід підготовки до святкування 110 – річниці з дня його народження.

Далі бібліотекарі представили книжкову виставку «Співець свободи і братерства» до 160-річчя від дня народження Івана Франка. Микола Глива,за фахом викладач української мови та літератури, надав цікаву інформацію про Івана Франка. Його розповідь доповнили відео сюжет «Обличчя української історії. Іван Франко» та пісні на слова Франка.