неділю, 2 липня 2017 р.

Впровадження у роботу бібліотечних закладів району універсальної десяткової класифікації

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2017 року № 177 «Про припинення використання Бібліотечно-бібліографічної класифікації та впровадження Універсальної десяткової класифікації», бібліотечні заклади нашої країни, що досі користувались ББК, вже в поточному році мають перейти до використання для систематизації документів УДК.
Працівники Охтирської районної бібліотеки зробили перший крок у цьому складному й тривалому процесі – провели для бібліотечних працівників району перше ознайомче навчання «Впровадження у роботу бібліотечних закладів району універсальної десяткової класифікації». Директор районної бібліотеки О.М.Андоленко акцентувала увагу присутніх на основних завданнях щодо впровадження Універсальної десяткової класифікації в роботу бібліотек Охтирського району протягом 2017 року. Практичні заняття провели провідний бібліограф Н.В.Никоненко та редактор І категорії І.Ю.Євтушенко, які проконсультували бібліотекарів з методики індексування бібліотечного фонду, здійснення облікових процесів, ведення документації відповідно до УДК, запропонували низку необхідних Інтернет-посилань та надали поради щодо ведення картотек та індексування краєзнавчих матеріалів в фондах.

Навчання триватиме, адже така масштабна робота може дати добрий результат лише за умови узгоджених дій та дотримання уніфікованих рішень у ключових питаннях.