четвер, 24 жовтня 2013 р.

Бібліотека-центр громади



В районній центральній бібліотеці відбулося засідання круглого столу «Бібліотека-центр громади» за участю головного спеціалісту відділу культури і туризму Охтирської районної державної адміністрації Гуслистої Н.Д., на якому учасники шукали шляхи розвитку бібліотек. Дуже актуальним для теми круглого столу став розгляд розпорядження голови Сумської обласної державної адміністрації «Про роль бібліотечних закладів області в задоволенні інформаційних потреб населення». В ході засідання працівники обговорили стан бібліотечних закладів району та можливості вдосконалення роботи на виконання поставлених завдань. Про те, як  перетворити кожну бібліотеку на центр громадської активності розповіла директор КЗ «Охтирська РЦБС»  О.М.Андоленко, яка нещодавно повернулася з семінару «Школа АХАЛАР: я і громада», що відбувся в м. Чернігів  в рамках  програми «Територія розвитку». Проект Охтирської районної центральної бібліотеки був підтриманий Центром гуманістичних технологій і відібраний для участі в програмі .
            Інноваційними родзинками поділився Скульбіда В.С., працівник районної центральної бібліотеки, який повернувся з VI Форуму молодих бібліотекарів, що проходив в м. Луганськ.
            В ході засідання вироблені рекомендації, які будуть донесені до кожної сільської бібліотеки, а також доведене завдання підготувати карту інновацій кожному працівнику.