середу, 14 травня 2014 р.

Показом фільму «Дивне кіно», режисера Бриґіда Фроштеґа-Кмєчіака, виробництва Польщі 8 травня розпочалися перегляди документального кіно на Охтирщині в рамках проведення Дня Європи -2014

       Показом фільму «Дивне кіно», режисера Бриґіда Фроштеґа-Кмєчіака, виробництва Польщі 8 травня розпочалися перегляди документального кіно на Охтирщині в рамках проведення Дня Європи -2014. Історії про людей із фізичними вадами, їхню чутливість, пошук власної ролі в житті й підлаштовування під чужі ролі надзвичайно схвилювали присутніх на показі. 
       Під час обговорення фільму одна з педагогів, що були присутні зі своїми вихованцями, подякувала за унікальну можливість переглянути фестивальний фільм та зауважила, що такого плану їм фільм доводиться дивитися вперше. Якщо на початку фільму було якесь пожвавлення в залі, коментарі, то з кожною хвилиною перегляду з’являлась непідробна зацікавленість сюжетом. Той факт, що фільм закінчився, а в залі ще декілька хвилин панувала повна тишина, говорить красномовніше за всі слова, які могли бути сказані. Ми вчимося думати, сприймати, аналізувати.