четвер, 8 травня 2014 р.

Родинна пам'ять про війну і Перемоги день



В Охтирській  районній  центральній бібліотеці відбулася  зустріч  школярів з дитиною війни Бабутою Раїсою Михайлівною. Свідок тих далеких та буремних подій пригадала про часи німецької окупації на Охтирщині та селі Качанівці,  звідки сама родом. З безмежною любов'ю згадала батька-фронтовика, який героїчно пройшов бойовий шлях від першого до останнього дня війни,   про що свідчать нагороди, які вона принесла з собою на зустріч. Учні бережно передавали один одному  медалі та ордени, засвідчуючи  цим  повагу до  символів мужності і відваги, які отримав при виконанні військового обов'язку Бабута Михайло Прокопович. Потім Раїса Михайлівна пригадала ті щасливі  хвилини, коли  вся родина та жителі села почули довгоочікувану звістку про Перемогу.
Атмосфері тих подій сприяв перегляд літератури «Безмежна пам'ять мужньому солдату, що ворога здолав і переміг» розгорнутий у фоє бібілотеки, з друкованими виданнями якого познайомили  учнів бібліотечні працівники.
          
На завершення  зустрічі Раїса Михайлівна на пам'ять сфотографувалася з учнями та звернулася до підростаючого покоління зі словами про недопустимість  війни.