понеділок, 11 серпня 2014 р.

І відкрилась дорога до храму…



В рамках вивчення історичної спадщини рідного краю та з нагоди відзначення Дня Хрещення Київської Русі-України, Охтирською районною центральною бібліотекою проведено День краєзнавства «Крізь плин століть і гомін сьогодення». Відбувся захід в нетрадиційній формі, не в стінах бібліотеки, як зазвичай, а у Михайлівській церкві. Саме туди здійснила краєзнавчу мандрівку група користувачів бібліотеки разом з бібліотечними працівниками та краєзнавцями.
На території храму екскурсанти провели декілька годин, насолоджуючись архітектурною пам’яткою - ансамблем Михайлівського храму та духовною промовою настоятеля церкви отця Георгія. Затамувавши подих слухали присутні священика, який розповідав про поширення православної віри та про перші храми на території нашого краю, про що засвідчують стародавні літописи, які чудом збереглися в архівах до сьогодні.
       Великий інтерес викликала історія Михайлівської церкви . Присутні мали можливість познайомитися з іконописними шедеврами мистецтва та прикластися до великої святині храму - ікони Божої Матері "Всіх скорботних радість".
Сакральним символом охтирчан є Свято-Троїцький чоловічий монастир, що біля Чернеччини, куди присутніх перенесла віртуальна екскурсія здійснена через відео презентацію світлин та документів, які розповіли про заснування святині та про сучасне життя монастиря, підготовлену отцем Георгієм.
Під час Дня краєзнавства відбулися інформаційні читання «Духовні святині Охтирщини».
Краєзнавча мандрівка нікого не залишила байдужим, бо тема духовного відродження Охтирщини – велика, незміряна і невичерпна.
До Дня хрещення Київської Русі в районній бібліотеці підготовлена викладка літератури «Під покровом духовних святинь».Відвідувачі бібліотеки мають можливість познайомитися з літературою, представленою на виставці.