середу, 27 серпня 2014 р.

Охтирська районна центральна бібліотека популяризує агротуризм



         Незвичайний агротур організувала Охтирська районна центральна бібліотека для своїх користувачів, адже Охтирщина здавна славиться своїми працьовитими людьми - землеробами, тваринниками, пасічниками. Особливо багато жителів  захоплюється вирощуванням городини та  садівництвом. Тож учасники клубу за інтересами «Джерело життя», що діє при Охтирській районній центральній бібліотеці, здійснили захоплюючу екскурсію у село Куземин до селекціонера Олексія Івановича Кулика, щоб познайомитися з досвідом вирощування городніх культур.

         Олексій Іванович колекціонуванням та випробовуванням  томатів займається понад 15 років. За цей період було  випробувано  до 6 тисяч сортів. У власній колекції має близько 1000 сортів насіння  помідорів, 400 з яких висаджено у цьому році. Отже те , що побачили екскурсанти на помідорних грядках, не описати словами !  Кожний сорт приваблював по своєму : відтінками  кольорів, різновидністю форм та смаковими якостями. Олексій Іванович продемонстрував присутнім і нові сорти томатів, виведені ним у цьому році, які ще навіть не мають назв. Крім  помідорних грядок господар  порадував  присутніх колекцією садових, квіткових, лікарських та пряних культур.

Повертаючись з Куземина в Охтирку екскурсанти завітали ще й до Мартиненка Олексія Семеновича. Городина  у Олексія Семеновича високої якості, екологічно чиста, бо вирощує її за методикою органічного землеробства.  
         Користувачі бібліотеки не тільки з друкованих джерел, а й з досвіду фахівців здобули безцінні знання з вирощування городини, а ще заряд бадьорості і енергії.