четвер, 9 липня 2015 р.

Клуб у бібліотеці: архаїчне минуле чи сучасність?

В Охтирській районній центральній бібліотеці для бібліотечних працівників району проведено проблемно-цільове навчання «Клуб у бібліотеці: архаїчне минуле чи сучасність?»
Директор КЗ «Охтирська РЦБС» Ольга Андоленко  виступила з консультацією на тему: «Публічна бібліотека – сучасний центр культури і дозвілля», в якій звернула увагу на те, що сьогодні не можна розглядати бібліотеку лише як інформаційний центр. Аматорські об'єднання і клуби за інтересами,  сприяють організації змістовного дозвілля населення, створюють умови для живого людського спілкування. Охтирська районна центральна бібліотека останнім часом стала взірцем створення саме такого сучасного Центру, де не тільки працюють клуби за інтересами, а й збираються громадські активісти, представники влади, ЗМІ, навчаються  та обговорюють шляхи розвитку громади та працюють задля покращення життя у громаді.
Ще однією новацією стало  відкриття кіноклубу
медіапросвіти з прав  людини Docudays UA «Діалог» при районній центральній бібліотеці за участю члена Української Гельсінської спілки з прав людини Володимира Пономаренка. Присутні переглянули документальний фільм «Коли-небудь ми станемо щасливими» (режисер Павел Височанські, Польща, 2011), а потім відбулося жваве обговорення.

Методичною службою були розроблені методичні поради  «Об’єднуємось за покликом душі».