понеділок, 12 жовтня 2015 р.

Година національної гордості до Дня захисника України

У цьому році вперше 14 жовтня водночас з Днем Українського козацтва святкуватиметься День захисника України. До цієї дати у Охтирській районній бібліотеці відбулася година національної гордості «Зі святом доблесті і честі», на якій учні 8 та 9 класу загальноосвітньої школи №6 зустрілися з патріотом, захисником України, учасником АТО, «кіборгом» Шором А. Г. Емоційною та відвертою була розповідь Андрія Григоровича про бої з сепаратистами, життям між боями, наскрізь пронизана любов'ю до України, прагненням українських військових захищати кожний клаптик рідної землі. 
Почуте не залишило байдужим жодного учня. Багато дітей задавали питання, які їх цікавили: Про що думає людина, яка йде захищати свою державу? Що значить на війні братерство і дружба? Про що найчастіше думається там, де така тонка лінія між життям та смертю, зрадою і самопожертвою? Та багато інших запитань.
Потім разом з гостем молодь дивилася слайд презентацію з історії українського війська підготовлену бібліотечними працівниками.
По закінченню зустрічі діти висловили вдячність людині, яка самовіддано захищає нашу рідну Україну та сфотографувалися з патріотом на згадку про хвилюючу зустріч. Та й після цього молодь не спішила йти , продовжуючи спілкування з Андрієм Григоровичем.