понеділок, 12 жовтня 2015 р.

Тиждень правових знань

В сучасних умовах розбудови правової держави та громадянського суспільства в Україні значно зростає роль правової освіти і правового виховання. На початку жовтня традиційно проходить загальнонаціональний тиждень правових знань- комплекс правопросвітніх заходів, ініційованих та впроваджених Міністерством юстиції України, її територіальними органами.

В рамках Тижня правових знань «Знай свої права, поважай правопорядок і закон», з 5 по 10 жовтня в Охтирській районній центральній бібліотеці відбулися правові десятихвилинки , відкрито інформаційні, тематичні полички «Знай свої права, поважай правопорядок і закон», «Абетка права». У кіноклубі медіа просвіти з прав людини «Діалог» Docudeys.ua відбувся показ і обговорення документальної стрічки «Любіть мне, будь ласка». 7 жовтня працювала правова галявина «Твій голос – твій вибір», де працівники бібліотеки надавали інформацію про місцеві вибори 2015 всім бажаючим. 
9 жовтня для учнів 5 – 6 класів загальноосвітньої школи №6 І-ІІ ступенів працівники бібліотеки провели годину права «Знай свої права і обов’язки» за участі начальника кримінальної міліції у справах дітей Бичкова В.В., а також учні переглянули відеопрезентацію, відповіли на питання вікторини. Головний висновок, який зробили діти під час зустрічі - це те, що правові знання потрібні всім і завжди, в тому числі і повсякденному житті. І завдання кожного – дотримуватися своїх прав і обов’язків, не порушуючи прав і законних інтересів оточуючих людей.