вівторок, 24 листопада 2015 р.

День Гідності та Свободи

В Охтирській центральній районній бібліотеці в рамках Українського клубу відбувся тематичний захід приурочений Дню Гідності та Свободи , за участі активістів Євромайдану та учнів 10 - А класу ЗОШ №1.
Захід розпочався з відео звернення президента України Петра Порошенка під час підписання наказу № 872/2014 р. «Про День Гідності та Свободи».
У ті знакові для України дні на Майдані боронили громадянські права наші земляки, які були присутні на заході: керівник «Українського клубу», журналіст Валерія Бакуліна, голова громадської організації «Охтирський майдан» Косарєва О.І., учасники Євромайдану Мазурик М. І., О.М.Скиба, молодий хлопець Гончаренко Андрй.
Ольга Іванівна Косарєва на Євромайдані була з першого до останнього дня буремних подій, то ж розповідь її була хвилюючою та насиченою . У своєму виступі вона пригадала події дворічної давнини, розповіла про справжніх патріотів Майдану, а ще принесла з собою світлини, які відтворюють загальну історію Євромайдану та розповідають про охтирчан - учасників Революції Гідності. Ольна Іванівна принесла й прапор з яким охтирські патріоти стояли на Майдані.
Скиба О.М. також зостановився на хронології подій Майдану , розповідаючи,як об’єднані поривом духу люди піднялися за волю. Доповнили розповідь кадри документального фільму «Революція Гідності».
До молоді звернувся учасник Майдану М.І.Мазурик, який закликав молодь бути небайдужими до долі своєї Батьківщини, пояснючи, що для нього особисто значить слово «гідність».
Своїми враженнями від перебування на Майдані поділилася керівник «Українського клубу» Бакуліна Валерія, відзначаючи, що Революція Гідності 2013 року довела нашу європейськість, незламність духу, гідність та наше прагнення до свободи. В подальшому виступ, Валерія Михайлівна закликала присутніх не забувати героїв Євромайдану, які заради свободи та кращого майбутнього свого народу поклали на вівтар найдорожче, що у них було, – життя. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та вояків які загинули на Сході України.
Згадали воїнів, які воюють на Сході України сьогодні. Валерія прочитала тематичні вірші охтирського поета , активного учасника Євромайдану, який зараз захищає кордони України в зоні АТО Вадима Косарєва.
Захід підійшов до завершення, та молодь не спішила залишати бібліотеку. Атмосфера співпереживання, не залишила байдужим жодного присутнього .Від імені учнів слова вдячності на адресу учасників Майдану Гідності висловила класний керівник 10 - А класу Ігнатченко Любов Володимирівна. Бібліотечні працівники також побажали всім присутнім світлих днів та віри в те, що темні часи для України пройдуть і всі житимуть у вільній, незалежній, європейській державі.