середу, 18 листопада 2015 р.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

9 листопада, До Дня української писемності та мови, в Охтирській районній книгозбірні бібліотечні працівники та шанувальники рідного слова долучилися до унікальної події, взяли участь у написанні ювілейного ХV Всеукраїнського диктанту національної єдності. Районна бібліотека практикує цей захід з 2005 року. Відтоді популярність цієї акції щороку зростає. Ось і сьогодні перевірити наскільки добре знають мову прийшли люди різного віку : учні ДНЗ «Охтирський центр ПТО», представники громадських організацій, просвітяни, вчителі, пенсіонери, домогосподарки. Головне в цій акції солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, заохочення до вживання, популяризації, захисту і сприяння розвитку державної мови.
Після вітальних слів директора бібліотеки Андоленко О.М. та голови Охтирської «Просвіти» Скиби О.М., у піднесеному настрої, з глибокою відповідальністю об 11.00 всі налаштувалися на роботу.
По закінченню написання присутні обговорювали текст диктанту, уточнюючи орфографію написання слів. До обговорення долучилася молодь, для більшості яких така подія відбувається вперше.

Диктанти можна було залишити, щоб пізніше перевірити колективно, або забрати на пам'ять та перевірити свою грамотність самостійно.