середу, 24 лютого 2016 р.

Літературно-музичний вернісаж «Любов – наснага, любов – журба»

Кохання - одне з найкращих і найглибших людських почуттів, невичерпне та вічне, як саме життя. Його сила облагороджує, робить людину добрішою і кращою, спрямовує на величні діла і героїчні вчинки, а іноді змушує тяжко страждати. Кожна людина у житті обов’язково “пише” свою неповторну історію кохання. 
Зал ошатно вбраний, на чільному місці вишиті портрети Лесі Українки та Івана Франка обрамлені українськими рушниками (роботи майстрині Лідії Радько), на виставці книги цих видатних поетів. За столом, що поруч, ведучі. Так розпочався, 14 лютого, в Охтирській районній центральній бібліотеці літературно – музичний вернісаж «Любов – наснага, любов – журба». Любов великих людей – завжди легенда. Легенду Лесиної любові та трьох героїнь франкового кохання присутні дізналися через інтимну лірику цих видатних поетів.

Ініціатор заходу, директор бібліотеки, Андоленко О.М.. Ведуча та режисер - Акименко Т.І. 
В заході були задіяні охтирські поети, майстри слова та музики. 
Поезії із збірки Івана Франка «Зів’яле листя» прозвучали у виконані Олександра Скиби, Юрія Колєсника, Тетяни Акименко. Пісні «Човен» та «Знаєшь» на слова Франка виконав молодіжний гурт у складі О.Тарабан, І.Олондаря, Ю.Балюбах (учні ДНЗ «Охтирський центр ПТО») та їх керівник, музикант Микола Обуховський. Знайому всім поезію «Ой ти, дівчино, з горіха зерня» заспівав керівник народного ансамблю пісні і танцю «Горлиця» Кандауров І.І 
Любовну поезію Л.Українки слухали у виконані молодих дівчат Таїсії Годун, Тетяни Годун, Анжеліки Луцик. Присутні також послухали пісні на Лесині твори. Авторську музику на слова Л.Українки запропонувала глядачам охтирський композитор Руслана Лісова, у виконанні твору «Фантазія» та дует музикантів: викладач по класу гітари Валерій Опаленко і вокалістка Юлія Савочка , автор музики і виконавець пісні «Сон літньої ночі». 


На закінчення пісню присутнім подарував Михайло Мозговий.
Захід пройшов у піднесеній атмосфері. Слово, рима і мелодія наповнили серця присутніх натхненням.