понеділок, 15 лютого 2016 р.

Ти – вічний біль, Афганістан

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав 11 лютого в Охтирській районній центральній бібліотеці для учнів ДНЗ «Охтирський центр ПТО» відбувся тематичний захід, за участі афганця, полковника у відставці Бринжала Петра Олексійовича. Калейдоскоп історичних фактів, який складався з слайд-презентації «Афганська війна 1979-1989» і музичної сторінки «Співають сиві хлопці про війну» нагадав про події тих років. У спогаді – роздумі «Покотилась у вічність тривожна афганська дорога», Петро Олексійович розповів про Афганістан, його географічне положення, передумови виникнення війни, свій бойовий шлях , біль утрати бойових товаришів та щасливі миті повернення додому.
В ході заходу згадали земляків, які з честю виконали свій інтернаціональний обов’язок в Афганістані та українських героїв, які сьогодні захищають кордони нашої держави. 

На екрані демонстрували портрети хлопців – земляків, які не повернулися з Афганської компанії. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих. 

Закінчилася зустріч переглядом літератури, яка була представлена на книжковій виставці «Щоб пам’ятали…» та колективною фотографією.