понеділок, 1 лютого 2016 р.

Засідання городників

25 січня в Охтирській районній центральній бібліотеці цікаво, а головне, з користю для практичного втілення новинок у присадибному господарстві пройшло січневе засідання городників клубу «Джерело життя». На засіданні були присутні члени міського клубу «Органічне землеробство» (керівник Мартиненко О.С.).
Всіх учасників захопила зустріч з відомими на Охтирщині і за її межами виноградарями Сергієм та Наталією Захаровими. Родина Захарових займається вирощуванням винограду не один рік, у своїй колекції мають близько 100 сортів сонячної ягоди, приймають участь у різних вітчизняних та міжнародних конкурсах виноградарів, де з гідністю представляють свою продукцію, займаючи призові місця. Присутні з великим інтересом слухали кваліфіковані роз'яснення Захарових по підбору сортів для нашого регіону, правильну посадку та формування куща. Виноградарі дали поради щодо застосування сучасних препаратів для захисту виноградної лози від шкідників та хвороб. Присутні уважно слухали, жваво обговорювали та конспектували почуте. Ті, кому цікава тема виноградарства попросили лекторів провести з ними додаткове заняття, на що виноградарі із задоволенням погодилися.
Кінець січня, це той час, коли городники визначаються з набором насіння овочів та квітів для вирощування розсади. В ході засідання Габчак Н.І. розповіла про помідори, які вирощує у себе на присадибній ділянці, та багатьох зацікавила сортом томату «Дрова». Самофалова Г.П. ознайомила із асортиментом власного насіннєвого матеріалу квітів. Своїм досвідом про використання біологічних препаратів поділився Мартиненко. Олексій Семенович на своїй грядці використовує тільки органічне добриво, що є корисне для рослин та людського організму.

Бібліотечні працівники ознайомили учасників заходу із сортовим асортиментом квітів та овочів, запропонувавши переглянути каталоги «Добродар» та «Інтерфлора», каталоги охтирських садівників-городників Кулика О.І. та Лавриненка А.Г., про анонсували матеріали з останніх випусків «Селянської газети».