четвер, 31 березня 2016 р.

Бібліотека і молодь: пошук ідей, майстерність, співпраця

В районній центральній бібліотеці для бібліотекарів Охтирщини проведено візуальну лабораторію «Бібліотека і молодь: пошук ідей, майстерність, співпраця». Директор КЗ «Охтирська РЦБС» О.М.Андоленко у своєму виступі на тему: «Бібліотека в умовах децентралізації» поділилася досвідом роботи бібліотек Польщі та звернула увагу присутніх на те, що зміни, котрі проходять в нашій країні, змінюють місце і роль публічних бібліотек в суспільстві, ставлять перед ними нові завдання, викликають необхідність інноваційної діяльності, пошуку сучасних форм і методів обслуговування молоді, нових шляхів і засобів функціонування. Бібліотека має бути наближена до користувачів, враховувати їхні інтереси і потреби. Вона не може існувати, якщо в ній не зацікавлене населення і якщо воно не готове її підтримати.
Запрошений на захід представник громадської організації «Молодіжний центр» Радіон Дубровка ознайомив присутніх з новими формами соціокультурної діяльності, роботу в рамках проектів з метою активізації молоді.
Питання «Бібліотека і молодь: місце де всім цікаво» висвітлила провідний методист Шелудько А.С.. Вона презентувала зарубіжний досвід, розповіла про інновації, які варті впровадження в бібліотеках, про пошук нових ідей залучення до бібліотек користувачів юнацького віку. Крім того, бібліотекарі заслухали консультацію бібліотекаря І категорії відділу обслуговування РЦБ Грибової Н.В. «Бібліотека – територія навчання та спілкування».

Сучасна молодь у сучасному суспільстві є дуже вимогливою. Ця категорія користувачів вимагає від бібліотекарів найбільше зусиль та знань. щоб залучити молодь до бібліотеки, бібліотекарям вкрай важливо бути ініціативними, активними та креативними.