неділю, 3 квітня 2016 р.

Кіноклуб медіапросвіти «Душі людської доброта»

Кіноклуб медіапросвіти з прав людини Docudays UA «Діалог» Охтирської районної центральної бібліотеки завітав до старшокласників Хухрянської ЗОШ І-ІІІ ст. з інформаційним міксом «Душі людської доброта». Зі вступним словом про милосердя та доброту до учнів звернулась бібліотекар відділу обслуговування Охтирської РЦБ Грибова Н.В. Перед демонстрацією документального фільму «Трудний» (режисери М.Бондарчук та Д.Тяжлов, Україна, 2007) модератор кіноклубу Шаргородська Л.І. надала коротку інформацію про фільм і авторів. Після перегляду відбулося обговорення основних проблем, що були порушені у фільмі: «сирітство» при живих батьках, підліткова ігроманія. Як допомагає держава таким дітям та про права сиріт в Україні розповів вчитель правознавства Бабич А.І. 

На закінчення заходу модератор наголосила: «Ніколи не залишайтеся віч-на-віч з тією проблемою, яку ви не можете самостійно вирішити, «не ховайтеся», а прийдіть
і постукайте у двері тих людей, які мають відкрите серце і готові допомогти. Тільки спільними зусиллями ми можемо подолати перешкоди, повернути собі почуття власної гідності і неповторності!»