неділю, 3 квітня 2016 р.

Найкращий читач району

1 квітня в Охтирській районній центральній бібліотеці пройшов ІІ (районний) раунд Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія -2016». Літературна мандрівка «Острови читання» запросила до пригод ерудованих, кмітливих та інтелектуальних учнів 6, 7 класів, які перемогли в першому раунді конкурсу, що проходив в сільських бібліотеках-філіях району.
Розпочалася мандрівка з «Острова Дружби», де діти представили літературний твір і головного героя, відповідно до вікової категорії. На шляху мандрівки конкурсанти зустріли «Водоспад Знань», де вони відповіли на питання вікторини. А в «Бухті Зустрічей» на дітей чекала зустріч з поетесою Акименко Тетяною Іванівною, та з творчістю українських поетів – ювілярів Івана Франка та Лесі Українки. Домашнє завдання конкурсантів – це підготувати і прочитати вірші І. Франка та Л. Українки, по можливості ілюструючи твори малюнками. Журі конкурсу: Акименко Т.І.- поетеса, Гуслиста Н.Д. – спеціаліст районного відділу культури та туризму Охтирської РДА, Горобець М.М. – помічник-консультант депутата Сумської обласної ради Науменка І.В. від Радикальної партії О. Ляшка, Мозгова А.О. – член опікунської ради бібліотеки, об’єктивно оцінювали конкурс і за результатами трьох конкурсів визначили п’ять переможців, які змагалися у фіналі. Щоб подолати «Гору звершень» і вибороти перемогу у конкурсі Явтушенко Юлії (Комишанська бібліотека-філія), Лобанову Віталію (Сонечнянська бібліотека-філія), Шевченко Тетяні (Грунська бібліотека-філія), Карик Марії (Малопавлівська бібліотека-філія), Маляренко Дарії (Рибальська бібліотека-філія) потрібно було створити «Квітку бажань», від здійснення яких в державі Україна пануватиме мир і добробут. За підсумками останнього конкурсу кращими читачами району стали: Явтушенко Юлія (І місце), Шевченко Тетяна (ІІ місце) Крик Марія (ІІІ місце).

За участь у конкурсі діти отримали подяки і заохочувальні призи. Переможців конкурсу нагородили грамотами і подарунками. Призи надані спонсорами: від представників Радикальної партії О.Ляшка і магазином «Матриця».