середу, 28 грудня 2016 р.

Світ без знущань та насилля

З 25 листопада до 10 грудня у всіх регіонах України проходить акція «16 днів проти насильства». Акція ініційована в 1991 році Центром жіночого Глобального Лідерства. Дати її початку і закінчення створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства щодо жінок і з захисту прав людини. Мета акції - привернути увагу громадськості до проблем подолання насильства в сім'ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.
Починаючи із 1981 року, жінки – активістки всього світу, 25 листопада щороку відзначають як день боротьби проти насилля. У 1999 році Генасамблея ООН проголосила цю дату Міжнародним днем за ліквідацію насилля, щодо жінок.
Працівники Охтирської районної центральної бібліотеки для користувачів провели інформаційний захід «Світ без знущань та насилля», мета якого донести до присутніх, що насилля є порушенням прав людини. В ході заходу відбулася інформаційна бесіда, яка супроводжувалася слайд показом та соціальними відеороликами. Також продемонстровані уривки художнього фільму Хупія Альварес «Времена бабочек», який розповідає про домініканських сестер Мірабал, які були жорстоко страчені,що й послугувало історичною передумовою означеної дати. 
По темі заходу була підготовлена тематична викладка літератури.