середу, 28 грудня 2016 р.

Діти: уроки права, уроки життя

В рамках Всеукраїнського тижня права в Охтирській районній центральній бібліотеці проведено правознавчу годину «Діти: уроки права, уроки життя» для учнів 7-Б класу ЗОШ І-ІІІ ст.№ 1 за участю начальника сектора ювенальної превенції Охтирського відділу поліції головного управління Національної поліції в Сумській області майора поліції Бичкова Василя Володимировича.
На початку заходу завідуюча інформаційно-бібліографічним відділом РЦБ Кудлєнок Л.А ознайомила присутніх про відзначення 10 грудня Міжнародного дня прав людини та з Загальною декларацію прав людини. Це перший світовий документ, що сформулював положення про права людини. Бібліотекар відділу обслуговування Грибова Н.В. за допомогою презентації «Підліток і відповідальність» ознайомила дітей з видами правопорушень, причинами противоправної поведінки підлітків.
Переглянувши соціальні ролики, представлені кіноклубом медіапросвіти з прав людини Docudays UA «Діалог», на суспільно важливі теми, такі як насильство в сім'ї, безпека на вулиці, відбулось активне спілкування між дітьми та майором поліції Бичковим В.В.. «Що робити, коли свідками насильства стали діти?», «Коли чуємо чиїсь крики на вулиці, бачимо, як хтось б’ється або вимагає щось в інших, що нам робити?» та ін.. На питання щодо роботи поліції та правових ситуацій, з якими учні стикаються в реальному житті, дав відповіді експерт заходу Василь Володимирович.

Багатьом із нас доводилося потрапляти в ситуації, коли необхідно знати закони держави, правильно діяти в різноманітних життєвих обставинах, знаходити вихід. Треба вміти приймати правомірні рішення та реалізовувати їх.