середу, 30 квітня 2014 р.

Віктор Бобиренко: «Бібліотеки Охтирщини за результатами роботи займають в області перше місце»



Радник з гуманітарних питань голови Сумської обласної державної адміністрації Бобиренко В.А. прийняв участь в районному семінарі бібліотечних працівників Охтирщини «Сучасна бібліотека і влада: грані співпраці» за участю сільських голів, що пройшов на базі Комишанської бібліотеки-філії. Він розповів про загальну ситуацію в галузі та запевнив, що буде сприяти розвитку бібліотек Сумщини, також відмітив роботу Охтирської районної централізованої бібліотечної системи як одної з кращих в області.
Виступаючі наголошували на тому, що для створення сучасних бібліотек потрібні спільні зусилля влади, місцевого самоврядування та самих мешканців населених пунктів, тому що бібліотеки – це важливі осередки культури на селі, які надають крім традиційних послуг ще і сучасні, які впливають на добробут громади. Яскравим прикладом стала Комишанська бібліотека-філія, яка представила гостям свій досвід роботи та користувачі бібліотеки, які розповіли про власні надбання від отримання сучасних послуг. Розвитку бібліотеки сприяє не тільки сільська рада, а й очільник місцевого господарства , депутат обласної ради, доброчинець Зубко В.І..
       Чупахівський селищний голова Г.Боровенська після закінчення семінару не приховувала захоплення: «Ми були приємно вражені».